7 skäl till varför din blogg kan förbättra ditt liv totalt

1
7 skäl till varför din blogg kan förbättra ditt liv totalt

Så jag har behållit den här bloggen i nio år nu, men det är först under de senaste tre som jag började ta den på allvar. Och med seriöst menar jag inga sporadiska inlägg, alltid nätverkande på WordPress och agerar som om jag vet vad jag gör.

Saken är den att jag aldrig har tjänat ett öre på min blogg, och jag kan inte använda den för att sälja någonting även om jag skulle vilja.

Men bara för att jag inte fick några monetära belöningar betyder det inte att jag inte hade nytta av att “gå proffs” när det kommer till att blogga. Så vad kan ett domännamn och ett betalt WordPress-konto ge dig? Låt mig räkna dig vägarna.

1. Du får suga hela tiden på att skriva

Kan inte sluta suga om du inte slutar skriva. Och att underhålla en blogg är precis det: du suger i all evighet.

Den goda nyheten är att ingenting varar för evigt. Så på samma sätt kommer du inte att suga för alltid. För du kommer att vara död. Men tills dess får du glädjen av att lägga ut arbete som du är lite missnöjd med men inte riktigt kan sätta fingret på varför.

Det är bra att vara ödmjuk. Och jag gillar att bli påmind om att jag kan jobba hela mitt liv och ändå inte komma någon vart med mitt skrivande. Det är därför jag behåller bloggen. För den här påminnelsen är det enda som får mig att jobba hårdare.

2. Du kommer att uppskatta att få betalt för dina ord

“Acceptera inte något mindre än 50 cent per ord,” säger de. De vara etablerade författare som har en fot i förlagsdörren. “Låt dem inte utnyttja dig.” Dem vara den som har pengarna.

Tja, här är en matematikfråga till dig. Skulle du betala en senior författare samma summa som en junior? Hur är det med en praktikant?

Det är samma sak med spelningsskrivande. Du kan inte förvänta dig att en praktikant motsvarighet till en frilansare ska tjäna 50 cent per ord. Så naturligtvis, de yngre författarna kommer måste ge upp vissa lyx som degraderats till veteranerna.

Författare måste antingen vara erfarna, välanslutna eller billiga för att få betalt. Och gissa var det lämnar oerfarna, nya författare? Dito.

Men ingen rädsla! Håll en blogg och vänja dig vid att skriva gratis, och till och med två cent per ord kommer att verka som en dröm!

Heck, jag skulle till och med sälja min skönlitteratur för mindre än så om det betydde att andra skulle läsa den.

3. Du kommer att vänja dig vid att prata till ett tomt rum

Jag gillar att likna skrivande med öppen mikrofonkväll. Den som vågar blotta sin själ får möta en publik. Det är bara det att väldigt få åskådare någonsin tar sig till dessa platser.

Men gör det tillräckligt länge så kan en talangscout chansa på dina spelningar. Eller sug på det tills du blir bra, och du kommer naturligtvis att skilja dig från de människor som inte lägger ner jobbet.

Att uppträda för en publik har verkligen en spänning, men för att verkligen uppskatta det måste du först vänja dig vid att prata med en skara på två – en av dem är din mamma.

Jag har bloggat så länge nu att det känns som att jag pratar med mig själv varje gång jag skriver, så det går bra om ingen läser det här. Men så kommer den udda läsaren som du och lämnar en kommentar och det gör min dag.

4. Du får njuta av besväret med att ha idéer när du inte har något att spela in dem med

Titeln säger allt.

5. Du får bli en social fjäril

Japp, du läste rätt. Att vara på WordPress, särskilt, ger dig den träning du behöver för att förbättra ditt småpratspel. Fångsten? Du måste nätverka först.

Nu är jag den typen av person som älskade lockdown-perioden. Så om någon får ett Platinum Member-kort i Introvert’s Club, så är det jag.

Det var därför jag, när jag fick det här nya jobbet som kräver att träffa främlingar fyra dagar i veckan, faktiskt övervägde att byta karriär till att bli nattskiftsvakt. Eller en mortician. Åtminstone förväntas jag inte få vänner där. Men jag avviker. (Också, Följ mig på Instagram om du tycker om att se mig slåss mot min introversion varje dag.)

Så när jag säger att det att kommentera WordPress har gjort det möjligt för mig att anpassa mig i konversationer menar jag det. Det har tillåtit mig att destillera ut den korrekta informationen ur varje stycke – eller bit av konversationen – och svara utan alltför mycket eftertanke.

Den enda nackdelen är att jag inte kan skicka folk till skräppostmappen om de försöker sälja mig oönskade “hälsotillskott”.

6. Du kan berätta för dina potentiella arbetsgivare att du är författare

Ingen publicerad text? Inga problem. Dina inlägg räknas som publicerade artiklar. Främst för att de flesta gånger, när arbetsgivare ber dig om din portfölj, vill de bara veta hur du skriver.

Och ditt råa skrivande på din blogg säger dem så mycket mer än ett redigerat stycke i en tidning skulle göra.

Dessutom är det bara något med någon som skriver utan att få betalt som värmer arbetsgivare till att faktiskt betala dig.

Om jag hade pengar att anställa författare, skulle jag definitivt vilja att den sökande som har skrivit på eget initiativ, kontra den som aldrig har brytt sig om att skriva något i sitt liv.

7. Du får njuta av stressen på ett jobb, utan jobbet

Krymper du bort från omnämnandet av ordet “stress”? Kanske är det för pirrigt för dig? Är jag för sigma manlig hustle YOLO GaryVee?

Jag menar det dock. Stress är bra för dig. En hälsosam mängd av det, åtminstone. Jag har haft förmånen att vara stresslös tidigare. Och jag kan lugnt säga att att vara stresslös faktiskt är ganska stressande, och att gå igenom stressiga perioder i mitt liv har gjort det möjligt för mig att växa.

Det är en konstig paradox, men det är sant. Jag kan ge dig ett liv av Mai Tais på stranden och du kommer förmodligen att tigga om en bloggdeadline innan veckan är slut.

Det är vad jag får av att underhålla den här bloggen. Jag har publicerat veckovis i tre år nu, och jag tänker inte bryta den kedjan för någonting. Det är därför när det är måndag och jag inte har skrivit ett inlägg på tisdag, börjar jag avstå från alla improduktiva aktiviteter som doom-scrolling på min telefon bara så att jag kan prata med ett tomt rum.

Allt jag behöver göra är att sluta betala för mitt WordPress-konto och jag kommer att bli befriad från de veckovisa stressfaktorer som förföljer mig så. Men det blir min motsvarighet till Mai Tais på stranden. Och jag förblir mycket hellre nykter, om du förstår vad jag menar.

Du är på rätt väg

Om du läser det här är chansen stor att du själv är en bloggare. Du har säkert ifrågasatt dina skäl till att stanna kvar, och jag vet att om du någonsin har bloggat kommer du definitivt att ha funderat på att sluta.

Men ibland handlar det inte om att få resultat. Ibland handlar det om att hitta meningen i verket, även om det kanske inte finns någon.

Jag vet hur otacksamt bloggande kan vara. För det finns inte många anledningar till att någon skulle göra det i flera år i sträck. Men du listade bara sju orsakerskulle du tänka, och du skulle ha rätt.

Men jag hittade på allt det där. Jag behövde hålla en deadline, så jag behövde komma på något.

Det konstiga är dock att jag är ganska nöjd med veckans stycke, och jag skulle inte ha kommit på det om jag inte haft det här inlägget att hedra.

Så ja. Behåll din blogg. Dina skäl kommer senare.


Jag ska vara ärlig här: Jag vill ha din e-postadress. Detta för att jag ska kunna fortsätta att skicka mer (exklusivt) innehåll till dig ifall den här sidan någonsin skulle gå ner. Dessutom får du en gratis guide om hur du kan utveckla din blogg.

liknande inlägg

Leave a Reply