Är det fortfarande värt att ta? (2021)

1
Är det fortfarande värt att ta? (2021)

Funderar du på att ta RL Stines MasterClass men vill veta om det är värt det? Vill du veta vad du får och om det är användbart innan du registrerar dig? Läs vidare för min RL Stine MasterClass recension.

RL Stine är författare till över 300 böcker för läsare i åldrarna 7 till 15. Generationer av barn har introducerats till skräckens underbara värld genom Stines Gåshud och Fear Street serier. Stine är en sann mästare på att nå unga läsare, och vem är bättre att vara värd för hans kurs än MasterClass?

I det här inlägget tänker jag dela med mig av min personliga RL Stine MasterClass-recension. Jag kommer att beskriva vad som finns i kursen, vad jag lärde mig och vad jag inte gjorde, och varför du bör (eller inte bör!) gå klassen.

Innan vi sätter igång vill jag vara helt transparent. Jag fick inte betalt för att skriva den här recensionen, men du bör veta att länkarna nedan är affiliate-länkar. Om du registrerar dig för MasterClass kommer det att hjälpa mig att kunna fortsätta skriva (och hjälpa mig att fortsätta dela med mig av vad jag har lärt mig om skrivprocessen). Naturligtvis kommer detta inte att påverka ditt totala pris, och det påverkade inte mitt beslut om kursen.

Ta en titt på RL Stines MasterClass här. Nu, låt oss hoppa in.

Hur man skriver för unga läsare

Jag tappade nästan det när jag fick reda på att RL Stine gjorde en MasterClass. Jag växte upp med att sluka varje bok jag kunde få tag på. När jag först började försöka skriva en roman vid ungefär tio år gammal, var det Fear Street böcker jag försökte efterlikna.

Naturligtvis, på den tiden var jag i hans demografi. Jag har sedan dess blivit äldre, tyvärr, och tanken på att skriva medelklass eller till och med ungdomsböcker är rent ut sagt skrämmande.

Barn är så brutalt ärliga. De kommer att älska dig eller hata dig och de kommer inte att vara rädda för att låta dig veta vilken. Jag får gåshud bara jag tänker på det. (Ser du vad jag gjorde där? Hehe.)

Jag var bara tvungen att se vad Stines knep var.

Vad du får i RL Stines MasterClass

Om du inte har tagit en Masterclass tidigare, här är affären: Du får förinspelade videolektioner, intensiva uppdrag, en interaktiv gemenskap och instruktörens “kontorstid”.

I det här speciella fallet innehåller kursmaterialet nästan fyra timmars video, en klassarbetsbok med uppgifter och fallstudiekonturer och karaktärsfuskblad att ladda ner.

1. En sittning med Bob själv

Ja, RL Stine, författare till över 300 böcker, som har sålt mer än 400 miljoner exemplar, vill att jag ska kalla honom Bob.

I var och en kände jag att jag satt vid brasan med Stine när han berättade om sina 40 år av skrivråd. Jag lutade mig framåt. Jag log. Det var som att få livslektioner av en morförälder.

Bob (jag kan fortfarande inte vänja mig vid det) fick mig att klottra ner djupa citat medan jag skrattade åt hans skämt. Jag kände mig hemma och som om han pratade direkt till mig.

2. 28 levande HD-videolektioner

Det finns tjugoåtta videolektioner i den här kursen. Räkna dem: Tjugoåtta! Var och en är vackert fotad och övergångarna understryks med härligt läskig musik för att sätta stämningen.

Här är en sammanfattning av alla lektionerna:

 1. Introduktion
 2. Idébutiken
 3. Andra rika källor till idéer
 4. Att komma från idé till handlingsplan
 5. Disposition: Surprise Endings och Cliffhangers
 6. Översikt: Twists and tricks
 7. Översiktsfallstudie
 8. Barn är den bästa publiken
 9. Att skriva för olika åldersnivåer
 10. Fallstudie: Jämför skönlitteratur för unga vuxna och medelklass
 11. Nyckeln till skrämmande skrivande: POV
 12. Haka på läsare direkt
 13. Hur man skrämmer dina läsare
 14. Att göra monster
 15. Dialog och prosastil
 16. Blandar skräck och humor
 17. Skapa mellanklasskaraktärer
 18. Skapa YA-tecken
 19. Ha kul med ditt första utkast
 20. Revidera och få feedback
 21. Utveckla en bokserie
 22. Låna från dina influenser
 23. Att skriva som en karriär
 24. Marknadsföra dig själv
 25. Bekämpa Writer’s Block och utveckla rutiner
 26. Tjugo berättelseidéer för dig
 27. Övningar för att komma igång
 28. Slutsats
För att lära dig mer om vad som finns i varje lektion, klicka här.

3. PDF-nedladdningar

Videorna var bara början på lektionerna. Det finns flera nedladdningsbara resurser, inklusive en mycket grundlig klassarbetsbok med uppgifter, lektionsrecensioner, föreslagna läsningar och mer.

Jag förväntade mig videorna och klassens arbetsbok. När jag kom ungefär halvvägs genom kursen och Bob började hänvisa till sin dispositionsprocess, fick jag reda på att han delade med sig av sina faktiska konturer för nedladdning, plus en karaktärsfusk för en av hans romaner. Jag fick se direkt in i hans process och jag var så snurrig över det.

Det finns faktiskt två konturer för samma bok, den ena som hans förläggare avvisade och den andra de gav grönt ljus. Det gav ett extra lager av lärande, eftersom jag inte bara såg hur Stine arbetade, utan också vad som skulle få en förläggare att sparka tillbaka något till dig.

Som en bonus inkluderar Bob i slutet av kursen berättelseidéer som du kan använda och övningar för att få dig att skriva.

4. Läxor

Varje lektion kommer med skrivövningar och det finns ett övergripande klassprojekt (att faktiskt skriva en roman för unga läsare!). Övningarna är fantastiska och jag älskar tanken på ett övergripande projekt. Läxorna tar dig genom processen att skriva en roman steg för steg och gör dig sedan fri att avsluta din egen berättelse.

Jag ska erkänna just nu att jag inte har gjort alla läxor, men jag planerar definitivt att göra det så fort jag är klar med min senaste roman. Jag är verkligen intresserad av att se om jag kan producera en anständig skräckbok i mellanklass eller unga vuxna.

5. Kontorstider + Klassinteraktion

MasterClass inkluderar också “kontorstid”, vilket ger dig möjlighet att ställa frågor till Bob och få svar via video. Den delen var så cool! Han hade samma karisma och lätta charm i videosvar som han hade förinspelat. (Okej, jag ska sluta fangirla.)

Du har också möjlighet att interagera med andra författare som tar klassen i navet och via kommentarer på videorna. Som ni vet är vi väldigt intresserade av interaktion med andra skribenter här på The Write Practice, så det var en funktion som jag var väldigt glad över att se.

RL Stines MasterClass: What’s to Love

 • Guppa. Jag säger det igen: Det här var seriöst som att sitta i samma rum med honom. Han var så naturlig i sina lektioner, jag kunde inte låta bli att bli hänförd.
 • Nonsens råd. Många författare gillar att låtsas att skrivande är en mystisk sak, magisk till och med. Bob tror inte på det. Gör jobbet, skörda frukterna. Hans tips är otroligt jordnära och är allt du kan träna på nu. Ingen Ouija-bräda eller magiska bönor behövs.
 • Knep för handeln med (ung läsare). Att inte ha barn, jag hade ingen aning om hur jag skulle nå yngre läsare innan den här kursen. Bob beskriver vad barn gillar, vad de inte gillar och hur man får dem att läsa. Nu känner jag att jag kanske orkar skriva för små.
 • Fallstudier. Det finns otaliga fallstudier i dessa lektioner. Bob läser utdrag ur flera av sina romaner, och till och med en novell eller två, för att visa dig exakt vad han menar. Det var häftigt att se konturerna och karaktärsbladet. Han är enorm på förberedelser och jag är inte så mycket, så när han började prata om att konturera (och du kan se ovan att det finns flera lektioner om det) stönade jag. Sedan såg jag konturerna och insåg att hans förberedande arbete inte alls är som jag föreställt mig det, men är faktiskt ganska nära det jag gör.
 • Skämt. Om du inte redan visste, var Bob en humorförfattare under lång tid innan han slog till på skräck. Mannen är rolig. Hans livshistorier är roliga. Precis som han gör i sin Gåshud böcker, han gör ett bra jobb med att injicera lite komisk lättnad i den här kursen.
 • Steg-för-steg-process. Den här kursen tar dig genom hela Bobs process från idé till skrivande till marknadsföring. Genom det hela påminner han dig om att slappna av och ha kul, vilket är något jag definitivt behövde påminnas om.

Negativa: Varför RL Stines Master Class kanske inte är något för dig

Som vilken klass som helst är detta inte för alla. Här är några anledningar till varför du kanske vill hoppa över den här:

 • Nonsens råd. Jag vet att jag precis sa att det här var ett proffs och inte ett nackdel. Men om du letar efter någon magisk formel att skriva, hittar du den inte här. (För det finns ingen.) Det du hittar istället är realistiska, jordnära tips om hur det är att vara författare.
 • Ingen kritik. Klassen lovar inte detta, men om du är ute efter att interagera mer med en instruktör, nämligen att få kritik eller brainstorma, är det här inte klassen för dig. Bob kommer att svara på frågor till videon om sin kontorstid, men han kommer inte att läsa din bok.
 • Ingen lekbok. Om du letar efter någon som kan berätta exakt vad du ska göra och när du ska göra det, kanske det inte är något för dig. Bob ger dig hur han gör det, men säger rakt ut att saker fungerar olika för alla.
 • En del av detta låter bekant. . . Om du har gått ett par skrivarkurser eller har läst skrivböcker, kanske du upptäcker att en del av den här kursen återupplivar det du redan vet. Personligen var det fallet för mig på de flesta skrivdelarna av kursen. Men jag är redan en skräckförfattare. Och jag har gått massor av skrivarkurser och har läst alla skrivböcker där ute (eller så känns det som det). Det jag lärde mig var hur man når unga publik och blev påmind om att ha kul under skrivprocessen.
 • Du är verkligen inte skriva för unga läsare. Bob har gjort en otroligt framgångsrik karriär för att skriva för MC- och YA-publik. Det här är mindre en skräckskrivande kurs och mer en kurs om hur man kan få kontakt med unga läsare. Om du inte är intresserad av att skriva för YA- eller mellanklassläsare, är det här inte för dig. Men om du är cool med det, läs sedan vidare för min slutliga slutsats.

Registrera dig här eller läs vidare för min sista recension.

Min recension: Är RL Stines MasterClass något för dig?

Ska du ta RL Stines MasterClass? Gör det! Om du har möjlighet skulle jag definitivt rekommendera att du lägger tid på den här kursen. Enligt min mening är bara videorna värda pengarna.

Är du redo att ta RL Stines MasterClass och förvandla ditt skrivande?

Klicka för att registrera dig

Jag är inte superintresserad av att skriva för MG-publiken. Som sagt, tipsen Bob ger för att lära sig att få kontakt med din publik är tillämpliga på varje genre och åldersgrupp.

De skrivorienterade råden var bekanta för mig, men kanske inte för dig. Han täcker mycket standard men på ett annat sätt, som att påminna dig om att ha kul. (Kul! Jag hade helt glömt bort att det var därför jag började skriva till att börja med.)

Du kanske inte tycker om den skrivprocess han rekommenderar. Han vet det och medger fullt ut att det finns olika processer för alla. Ändå lägger han upp en ganska bra sådan och med några justeringar (eller utan) kan det vara en process som fungerar för dig.

Den här kursen är för de författare som kanske vill bli nostalgiska (om du är uppvuxen på Stine) och för dig som verkligen vill se processen att skriva en bok steg för steg. Och hör några ganska roliga personliga historier på vägen.

MasterClass erbjuder två alternativ för att komma åt sina kurser.

Du kan betala månad till månad för $15, inklusive en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. $15 ger dig tillgång till deras otroliga bibliotek med kurser och experter under en månad.

Om du vill ha obegränsad tillgång till Allt MasterClass i ett år kan du få ett all-access-kort för $180. Det finns flera andra MasterClass av expertförfattare, inklusive en av Neil Gaiman, så om du vill lära dig av så många fantastiska författare som du kan är all access-passet ett bra alternativ. Du kan läsa vår recension av Neil Gaimans MasterClass här.

Slutlig dom: Jag njöt verkligen av RL Stines MasterClass och jag var berättigat ledsen när jag såg den senaste videon. Även om du inte skriver skräck eller inte har något intresse av att skriva för unga läsare, tror jag ändå att du kan lära dig en sak av den här mästaren. Jag är tacksam för att han påminde mig om anledningarna till att jag började hela det här skrivandet till att börja med: att ha roligt och att underhålla människor.

Redo att lära av RL Stine? Anmäl dig här.

Har du tagit RL Stines MasterClass? Vad tycker du om det? Låt oss veta i kommentarerna.

ÖVA

RL Stine börjar normalt med en titel. Idag är din praxis att tänka på en titel. Gör det snabbt och övertänk det inte.

Ta då femton minuter att skriva en berättelse baserad på den titeln.

När du är klar, dela den i övningsrutan nedan och lämna sedan feedback till tre andra skribenter. Och glöm inte att kolla in RL Stines Masterclass också.

Ange din praktik här:


liknande inlägg

Leave a Reply