Bara jag med gott humör om att fylla 40

1
Bara jag med gott humör om att fylla 40

Jag skrev en version av det här inlägget tidigare, men det handlade om lektioner. Tyvärr är lärande inte på agendan idag. Istället ska jag bara gnälla.

Och medan jag har ganska många månader framför mig innan min stora fyra-oh, tänkte jag att jag skulle få ett försprång på vad jag tycker om att fylla 40.

Kommer detta att bli ett användbart inlägg? Antagligen inte. Kommer det att hjälpa dig att hitta tröst? Kanske. Det viktigaste är insikten att vi alla är på en enkelriktad resa. Så det är bäst att göra narr av oss själva medan vi kan.

Och det är precis vad jag ska göra.

1. Jag ser fortfarande ung ut

Jag har välsignats med ett ungt ansikte. Jag vet det eftersom jag alltid blir felbedömd av ett decennium när främlingar spelar åldersgissningsleken med mig. Jag minns att jag gick tillbaka till college vid 27 års ålder och fick frågan om jag precis hade gått ut gymnasiet.

“Du kommer att vara tacksam för det,” är vad de välmenande äldre säger. Och jag am tacksam. Men att vara Benjamin Button erbjuder också sin egen uppsättning utmaningar, karriärutveckling är en av dem.

Det är svårt att hitta en chefspost med ett ansikte som mitt. Jag behöver inte bara arbeta hårdare, utan jag måste bevisa mig själv mer när jag leder ett team som ser ut att alla skulle kunna vara mina farbröder och fastrar.

Att klättra på företagsstegen är kanske inte något jag är byggd för, precis som att jag inte kan förvänta mig att gå med i NBA när jag är 5’6″.

Jag är helt för att tro på det omöjliga, men du måste spela efter dina styrkor också, har jag rätt?

Ett fontänhuvud

Jag måste ha druckit ur ungdomens källa och inte vetat om det. Foto: Egor Myznik

2. Min kropp är ett tempel, och den håller på att falla sönder

Jag brukade vara en handfull som liten, efter att ha börjat röka vid 14 års ålder. Min mamma hade alltid vädjat om att jag skulle sluta och sagt: ”Du kommer inte att känna det nu. Men det kommer du när du blir äldre.”

Jag brydde mig aldrig om det, men de senaste åren har ändrat mig. Sedan dess har jag slutat röka, men min mammas ord är fortfarande sanna.

Allt Jag har en konsekvens. Jag brukade kunna bli full av två burkar öl. Nu behöver jag ett sexpack för att känna ett surr, vilket också innebär en otäckare baksmälla för mindre kul.

Det som är bra med min stigande tolerans är att alkoholen har tappat sin lyster. Sedan dess har jag också slutat dricka, men nu har jag en ny fiende: socker.

Överdriv munkarna och jag hamnar i dvala resten av dagen. Ner en sportdrink på fastande mage och jag kraschar en timme senare.

Vad kommer härnäst? Att behöva ge upp att gå för att det belastar lederna? jag vet inte. Men jag vet att mitt tempel inte har en hantverkare, så det är bäst att hålla dess väggar orörda.

3. Jag upptäcker fortfarande främmande förnimmelser

Jag kan se ung ut, men min kropp börjar protestera på några ganska nya sätt.

Till exempel, varje gång jag vaknar på natten för att kissa, får jag en konstig lågsockereffekt när jag väl är tillbaka i sängen. Jag har minskat mitt koffeinintag (brukade dricka fyra koppar om dagen) och det verkar ha åtgärdat situationen. Men aldrig på 40 år har jag trott att jag skulle tycka att nattkissning var en så påfrestande upplevelse.

Sedan finns det värkarna som sträcker sig från rumpan till fotleden. Eller konstiga anfall av svindel. Eller roliga bölder som dyker upp från ingenstans.

Jag saknar mina ungdomliga dagar när hälsoproblem var det sista jag tänkte på. Mina enda prioriteringar var att spela och bli hög, och de innehöll inte konstiga kroppsliga symtom. Idag kunde jag må bra ena stunden och sedan känna ett kittlande i bröstet i nästa.

Att leva är konstigt.

4. Jag håller på att falla ur modet

Jag är nästan flintskallig vid hjässan, rynkorna runt ögonen sätter sig och jag har redan ett grått hår eller två. Alla fysiska tecken på åldrande har nu skänkts till mig. Och det är dags för mig att bära den medelålders mannens fackla.

På grund av detta ser jag inte längre fram emot nästa modetrend. Mitt par Doc Martens passar mig annorlunda nu än när jag kunde rocka mina smala jeans.

Jag har bytt mina salongsklippningar för 30 USD (jag var trots allt frisör) mot 2 USD för frisörklippningar. Jag har tio liknande svarta t-shirts som jag bär dagligen.

För mig är det största modeuttalandet jag kan göra nu att förbli vältränad, hygienisk och snäll. Kläderna är bara accessoarer.

Kan dock inte låta bli att känna sig som en Basic Bob ibland.

En platt läggning av

Mitt modeval minskar för varje år som går. Foto: NordWood Themes

5. Jag accepterar acceptans

Ju äldre jag blir, desto mer data har jag att basera personliga beslut på. Vilket betyder att jag har slutat stå emot mina personliga tendenser.

Till exempel, jag satsar inte längre på det där stora litterära avbrottet eller önskar mig det där lotteriet. Jag vet vad min dagliga baslinje är, så jag slösar inte bort min tid på att hoppas att morgondagen kommer att ge mirakel och älvdamm.

Om jag vill att saker ska förändras måste jag först göra den förändringen. Inte en spännande framtid, visst, men det är bemyndigande att acceptera dig själv för den du verkligen är, vårtor och allt.

Jag är till sin natur negativ, så det betyder att jag inte kommer att väcka alla leenden och regnbågar. Det måste jag tjäna. Och mina vägar till förnöjsamhet innebär att slutföra tuffa projekt och ta väl hand om mig själv.

Det tog mig 30+ år innan jag kom överens med mitt introverta jag. Och det är bara en av de många andra aspekterna av mitt liv jag vill acceptera. Kanske när jag fyller 50 så accepterar jag att det är okej att inte bli omtyckt.

Jag undrar hur gammal jag blir innan jag slutar bry mig om vad andra tycker.

Åldrandet går inte tillbaka

Trots dessa små små upprop måste jag säga att jag för närvarande är i mitt livs bästa form, både fysiskt och mentalt.

Gå tillbaka tjugo år och säg att jag en dag skulle ta hand om min egen hälsa och att jag förmodligen skulle be dig om vad du än rökte.

Men här är jag och lär mig allt eftersom åren går, att ålder bara är en siffra. Och om jag mår så här bra vid 40 jämfört med 20, så har jag en känsla av att 60 kommer att bli jävligt.


Vet du vad som aldrig blir gammal? Nyhetsbrevet, där jag skickar exklusivt innehåll som du inte hittar någon annanstans på bloggen. Det finns också en gratis guide om hur du får din blogg att växa, så klicka på knappen nedan för att få den.

liknande inlägg

Leave a Reply