Det här är mantran som håller mig igång i livet

2
Det här är mantran som håller mig igång i livet

Så i ett färskt nyhetsbrev skrev jag om hur ditt yttersta syfte är du (som du, om du inte har gjort det, kan prenumerera på här), och det fungerade som inspiration för det här inlägget.

För om det citatet har fastnat i mitt sinne så länge, vilka andra citat kan det finnas? Och skulle de kunna hjälpa dig? Jag vet inte, men låt oss ta reda på det.

1. Jag skaffa sig att göra detta

Om det är ett citat som har legat framför mig på sistone så måste det vara detta. När jag ställs inför rädsla behöver jag bara upprepa det här citatet för att helt vända manuset på mig själv.

Till exempel kan det vara jobbigt att träna varje dag, men jag skaffa sig att göra det. Så många andra människor kan inte på grund av olika anledningar: sjukdom, ansvar eller bara det faktum att de inte ens lever. Och här gnäller jag över att jag inte känner det?

Dessutom äter jag hälsosamt de flesta dagar, men ibland önskar jag att jag inte behövde det. Men när jag tittar på min tallrik med grönsaker och kycklingbröst behöver jag bara upprepa mantrat och plötsligt är jag tacksam för att jag kan ge min kropp den näring den förtjänar. Vissa människor lever i matöknar och kan inte ens äta hälsosamt om de vill.

Denna enkla påminnelse kan förvandla även de mest vardagliga uppgifter till strävanden efter ära. Så närhelst du kommer på dig själv med att stirra ner en hink med skräck, påminn dig själv om hur lyckligt lottad du har att du får göra vad du vill.

Och om det här tricket inte fungerar, kanske du måste fråga dig själv varför du gör det i första hand.

2. Du måste mobba dig själv först så att andra inte kan

Egenvård är ett så överanvänt begrepp att folk tenderar att använda det som en ursäkt för att avsäga sig allt ansvar.

Jag tror att vi alltid bör bry oss om nummer ett och att vi bör sätta oss själva först innan vi försöker ta hand om andra, men jag drar gränsen för att göra saker värre i namnet “egenvård”.

Om spamöten, shoppingturer eller att äta en balja med glass gör att du kan vara den bästa versionen av dig själv, gå på det.

Men mig? Jag kan inte hitta det i mig själv att gå djupare ner i minus när det gäller självförtroende, för när det händer kommer jag att vara en sån kuk mot alla andra runt omkring mig.

Det är därför jag försöker vara sträng mot mig själv, bara så att jag kan bli en pelare för andra.

När jag vaknar tidigare än jag vill bygger jag upp mitt självförtroende. När jag går ut och springer när det är mörkt ute, slänger jag ytterligare ett lager av självförtroende ovanpå mitt sköra självvärde. När jag avslutar det där blogginlägget trots att det är formulerat för dagen, skiljer jag mig från de skribenter som bara säger att de vill skriva men inte vill.

Du kan inte magiskt börja tro på dig själv. Det är något man måste inse genom handling.

Det är som att Russell Peters skämtar om terroristerna: “Du dödar mig? jag döda mig.”

3. Världen är som du är

I en värld av avbrytarkultur och människor som är så snabba att känna sig triggade, är det oundvikligt att en dag slåss med någon med motsatta värderingar.

Och jag är inte immun mot det. Jag irriterar mig lika mycket på hatare som dig. Men så kommer jag ihåg att världen kommer att fortsätta, med eller utan mina åsikter och övertygelser.

Dessutom är min reaktion på yttre händelser mer en återspegling av mig än världen.

Tänk på ett tidigare problem. Stör de dig fortfarande? Tänk på problemen som håller dig vaken på natten. Kom sedan ihåg en tid då du precis hade genomfört ett tufft träningspass. Hur såg de problemen ut då?

Så det är vettigt att vara uppmärksam på det tillstånd vi befinner oss i. Må dåligt och allt annat får en mer olycklig underton. Må bra och även de största problemen rullar bara av ryggen.

Se bara till människor som Nelson Mandela, Viktor Frankl, Helen Keller och Gandhi, som har lyckats hitta fred mitt i fruktansvärda förhållanden. Jag vet inte hur de hittade styrkan, men de har definitivt bevisat att det handlar om hur vi ser på problemet och inte själva problemet.

4. Den viktigaste tiden att göra något är när du inte kan

Att vakna tidigt och träna är en rutin för mig nu. Det är inte lätt, men tack vare vanans kraft, och det är inte heller en särskilt tuff jakt.

Men det finns dagar då jag helt enkelt inte orkar lyfta ett finger. Kanske åt jag för mycket skräp dagen innan, eller så överansträngde jag mig.

Det är då de flesta människor skulle uppmuntra vila, eftersom livet handlar om balans, eller hur? Det är bättre att fräscha upp mig och komma tillbaka starkare, eller hur?

Saken är, som jag har delat tidigare, att det inte är så jag får självförtroende. Jag måste veta att jag kan lita på mig själv, framförallt när det blir tufft. Och det enda sättet jag kan bevisa det för mig själv är att ta steget upp när situationen kräver det.

Så ögonblicket jag funderar på att undvika en uppgift är exakt när jag får testa vad jag är gjord av. Det är lätt att hålla sig till en plan när allt går min väg. Men livet går inte alltid som jag vill. Och jag måste vara redo för det.

5. Hindret är vägen

Jag vet inte vem som behöver höra detta, men att undvika problem är inget att sträva efter i livet.

Här är ett pinsamt exempel: Jag hatar kackerlackor. Så när man kryper ut träverket kommer jag att agera som om jag inte såg det, i hopp om att det ska gå över av sig självt. Värre är när jag ber min partner Yen att ta itu med det.

Men det är ett fruktansvärt sätt att hantera det här problemet. Jag kan inte fly från kackerlackor för alltid, på samma sätt som jag inte kan gömma mig för min rädsla för alltid. Att försöka sopa det problemet under mattan är bara att se till att jag aldrig kommer över det.

Och det är inte min rädsla för kackerlackor som kommer att få mig till slut. Det är min oförmåga att möta mina problem som kommer att göra mig inställd.

Det är samma sak för konfrontation. Eller förhalning. Eller att bli kär. Ju mer du undviker dina problem, desto mer kommer de att fortsätta att förfölja dig.

Så nästa gång du möter dina hinder, önska dig inte ett liv utan dem. Designa istället ett liv som gör att du kan övervinna vart och ett av dina problem.

6. Du är ditt syfte

I det krångliga med att betala dina räkningar och ta hand om ansvar är det lätt att glömma att du bör vara ditt huvudsakliga syfte i livet.

Det spelar ingen roll om du har sju barn att mata eller om du bara behöver göra de månatliga betalningarna på din bil. Du bör alltid vara huvudfokus i ditt liv.

En klok munk sa en gång att man måste tända sitt eget ljus först innan man kan tända andras, och det tror jag absolut på.

Du kan inte döda det ekonomiskt men ändå vara en trappa bort från en hjärtattack. Omvänt kan du inte vara en fitfluencer utan lita på att din partner betalar hyran.

Varje dag försöker jag vara lite bättre än den förra. Jag försöker bli piggare. Smartare. Några hundra ord djupare in i min roman. Varje dag har ett syfte. Och det syftet är du. Mig. Oss.

Låt inte din dag gå till spillo.

7. Skriv bara

Detta är bara en bonus som till stor del hänför sig till mina unika omständigheter. Jag står fast vid detta mantra eftersom allt bra som har hänt mig har varit ett resultat av att jag bara skrivit.

Jag fick resa jorden runt, träffa intressanta människor och bli en traditionellt publicerad författare, allt för att jag gjorde det enkla att bara skriva. Som Neil Gaiman säger, det är så enkelt. Men det är också så svårt.

Tänkte bara att jag skulle släppa denna lilla guldklimp här om du råkar vara inne på att skriva (vilket jag starkt misstänker att du gör).

Citat har bara makt om du övar dem

Nu kan du antingen passivt konsumera offerter, eller så kan du lägga till dem i ditt värdesystem. Världen har inte ont om motiverande citat, men det är ingen idé att samla dem om du inte ska agera.

Så jag hoppas att mina favoriter har lagt ett nytt perspektiv till ditt liv. Och under tiden kan du också dela om du vill: Vad citat gör du leva efter?


Få fler offerter (och godsaker) genom mitt nyhetsbrev. Om du gillade det här stycket, då kommer de exklusiva berättelserna jag skickar dig via posten att vara rätt för dig.

liknande inlägg

Leave a Reply