Hur du höjer din vibration för att bättre hantera dina livsproblem

3
Hur du höjer din vibration för att bättre hantera dina livsproblem

Du kanske tror att jag har tappat handlingen. Vad handlar allt det här om att höja din vibration och frekvens? Marknadsför jag magiska kristaller? Chakraläkning? Själsföryngring?

Du behöver inte dölja dina kreditkort. Jag säljer inte ljudskålar. Än. Dagens inlägg kommer helt enkelt till dig av mina problem, eller min uppfattning om dem, åtminstone.

Du förstår, jag har fastnat vid ett vägskäl, speciellt när det kommer till min karriär. Men det är genom dessa kamper som jag har lärt mig hur man kan se på ett problem ur två olika perspektiv.

Det viktiga är att inse att mina problem förblir desamma under dessa faser. Det är bara jag som förändras. Det är därför vi utforskar allt som rör vibrationer idag.

Observera att medan vi dyker in i woo-woo, kommer jag bara att lyfta fram de metoder som har erfarenhetsmässiga fördelar. Det betyder att varje underrubrik nedan är inkluderad bara för att jag har upplevt påtagliga förbättringar från dem.

Så, är du redo att bli halvfull?

1. Arbeta ut det

Du visste att detta skulle komma, speciellt om du har läst den här bloggen ett tag. Jag kan inte lovsjunga tillräckligt mycket för fördelarna med träning. För mig är en solid handlingsplan att om allt annat misslyckas, bara släppa till golvet och veva ut några burpees.

Du behöver inte ens följa någon annans normer. Hitta bara en aktivitet som får dig att andas lite tyngre. Eftersom träning är en så individualiserad sak är det svårt att säga hur länge eller hur intensivt du ska träna. Själv gillar jag att sluta bara när mina problem verkar mindre irriterande.

Du kommer kunna säga när du börjar må bättre. Var bara uppmärksam på din kropp, och när volymratten i ditt liv har vridits ner, är det då du vet att du höjer din vibration.

Tyvärr olyckor kommer hända. Hur jag kommer över det är genom att göra vad jag kan. Så om jag skadade axeln skulle jag göra knäböj, utfall eller springa. Om mitt ben gör ont väljer jag armhävningar, dips, pull-ups eller rader.

Men tänk om du inte kan träna alls men ändå behöver något som påverkar dig fysiologiskt? Det är då jag gör det näst bästa, det är att…

2. Ta ett djupt andetag

Vill du ha något som ger dig omedelbar befrielse från livet? Prova Wim Hofs andningsteknik.

Jag vet inte om dig, men att gå igenom tre uppsättningar av tungt andningsarbete får mig att känna mig verkligen lugn i slutet av det. Och det är mycket mer avkopplande än glöden efter träningen också.

Också känd som tummo, Wim Hof-metoden gör underverk för mig eftersom den simulerar träning. Och pojke, känner jag att jag har sprungit ett maraton efter 30 snabba andetag.

Det kan dock vara ganska påfrestande, och jag känner mig faktiskt lite orolig under sessionerna på grund av hur mycket ansträngning det kräver. Men utdelningen är värd det. För mig, åtminstone.

Här är en snabb sammanfattning om du är intresserad (gör din egen forskning också):

  • Se först till att du ligger ner någonstans säkert. Aldrig gör detta i en pool eller badkar, och definitivt inte när du kör
  • Andas in så djupt du kan, andas sedan ut snabbt
  • Upprepa 30 gånger (det är normalt att känna pirr och se stjärnor)
  • Efter den sista utandningen, håll andan så länge du kan (jag klarar vanligtvis en minutsstrecket som nybörjare)
  • Andas in djupt, håll i 15 sekunder
  • Släpp ut andan och andas normalt. Det var en uppsättning
  • Upprepa hela uppsättningen tre gånger

Andningsarbete är inte woo-woo. Det finns massor av vetenskapliga studier som backar upp kraften i andningen. Det finns massor av metoder där ute också, men tummo råkar bara fungera bäst för mig. Experimentera tills du hittar en som hjälper till att höja din vibration.

En fridykare i öppet vatten simmar över en haj

Fria dykare använder andningsarbete för att förbättra sitt yrke också. Foto: Sebastian Pena Lambarri

3. Prova något du inte har gjort tidigare

Känner du ibland att månaderna går i en alarmerande takt? Och att det är din rutin som får dig att bli sinneslös medan dagarna är borta?

Det är en anledning till att du bör prova nya saker. Så att du bromsar det upplevda tidens gång. Men om det inte räcker, har det också fördelen att prova något nytt att du hamnar ur din komfortzon. Och vilket bättre sätt att öka din vibration än att öka din komfortzon?

Jag vet inte vad det handlar om att prova nya saker, men en ny satsning får mig alltid att känna mig pigg.

Jag kände så när jag provade CrossFit första gången. När jag började kickboxa. Ätit i mörkret. Stand-up paddel ombordad. Testade ståuppkomedi. Ställde upp för mig själv. Fick stå upp. Listan fortsätter.

Det spelade ingen roll vad det var. Det enda som spelade roll var att jag provade något nytt. Om du funderar på att göra detsamma behöver det inte heller vara drastiskt. Du kan testa att måla för första gången. Eller avsluta ett pussel. Eller lära sig ett nytt språk.

Vårt sinne är sugen på nyheter, och att göra nya saker låter dig se dina gamla hobbyer i ett nytt ljus. Det kan också vara din inkörsport till ditt nya livs kallelse.

Så om du aldrig har lärt dig simma förut – eller fridyka – är det nu den perfekta tiden att börja.

4. Gör något du gör det inte vill göra

Vaga poäng, jag vet, för det finns massor av saker du förmodligen inte vill göra. Äter damm, för en. Eller hålla sig vaken i 24 timmar. Och du skulle vara frisk om du gör det inte vill göra de sakerna.

Men det jag pratar om är att göra saker du inte vill göra som bidrar till ditt liv. Så säg ja till saker som du kanske skjuter upp, som att anmäla din skatt, byta olja på din bil eller skriva.

Rädslor är också ett bra ställe att börja. Behöver du stå upp mer för dig själv? Rädd att köra? Rädd för att umgås? Det är de exakt saker du bör göra, för undvikande i någon form skapar bara mer smärta.

Jag minns att jag ringde på min grannes dörr och berättade det när jag tränade Söta barnet O’ Mine efter midnatt var inte coolt. Problemet med det var att jag hatade konfrontation. Pissade jag i byxorna? Definitivt. Men jag kände mig som en chef efter att ha sagt min mening. Han gick med på att sluta också.

Lär dig att vara uppmärksam på ditt sinne för att få fler idéer. När som helst kommer ditt samvete att tjata på dig för att göra det du skjuter upp. Att göra exakt det är ofta din inkörsport till en högre frekvens.

Ordet

Hitta ditt nej och gör det sedan. Foto: Daniel Herron

5. Mata dig väl

Hälsosam kost behöver inte kännas som skit. Vi behöver bara hitta mat som vi tycker om. Yoghurtparfait är ett sådant exempel för mig. Det och overnight oats får mig att känna att varje dag är en fuskdag.

Det är bara grönsakerna som jag inte är så förtjust i. Men jag kommer över det genom att lägga dem i wraps, min andra överseende. Så du förstår, jag är ingen hälsosam matare. Jag har precis hittat rätter som fungerar för mig.

Det går inte att förneka vad en näringsrik måltid kan göra för din vibration. Hangry är trots allt en grej. Dieter är dock mycket personliga, så hitta en som passar inte bara din smak, utan även din dagliga rutin.

6. Ge tillbaka till världen

När jag var juniorfrisör och tjänade 300 USD per månad, stötte jag på en hemlös kille – med svärtade fötter och trasiga kläder – som sov på trottoaren.

Jag var inte på något ställe att ge, arbetade i servicebranschen och tjänade minimilöner, men redan 2005 fick 1 USD fortfarande en ganska anständig lunch i ståndet med blandat ris (malaysier och singaporeaner kommer att veta vad jag har) jag pratar om).

Jag köpte ett paket mat och lämnade det tyst vid mannens sida innan jag smög iväg. Jag minns att jag mådde ganska bra med mig själv resten av dagen.

Kalla det glädjen att hjälpa någon annan, eller belåtenheten att känna sig användbar, men pojken gav tillbaka gjorde underverk för min vibration. Men jag ska också erkänna, när jag mår bra, är det förmodligen för att jag själviskt gör det för min egen skull.

Ett gäng händer med ett rött hjärta målat över dem

Det är en härlig känsla att kunna ge tillbaka. Foto: Tim Marshall

7. Var tacksam

Bara för att du är tacksam för taket över huvudet betyder det inte att dina utmaningar i livet – som en sjukdom – kommer att försvinna magiskt.

Ändå är tacksamhet något som är värt att utforska, för som sagan lyder har vi alla två vargar inom oss: de goda och de onda. Vargen som vinner är den du väljer att hela tiden mata. Och att vara tacksam är en ganska anständig måltid för din goda varg.

Så istället för att vakna upp varje dag och tänka på hur mycket du hatar ditt jobb, vore det inte klokare att vara tacksam för att du är familjeförsörjare? Om inte det, känner du dig då inte stolt över att kunna försörja dig själv?

Och istället för att vänta på en viss milstolpe innan vi känner oss tacksamma, borde vi inte vara tacksamma för att vi ens har dagen till att börja med?

Jag upptäcker att jag kan öka min frekvens när jag funderar över min dödlighet. Som, spelar det någon roll om jag får avslag på att begära löneförhöjning när min död kan vara nära runt hörnet?

Tacksamhet är dock inte en särskilt effektiv metod, och precis som näring är det mer en långsiktig lösning snarare än en som ger omedelbar lindring. Det är därför det står sist på den här listan.

Höj din vibration innan du fattar livsavgörande beslut

Så vi har nått slutet av listan, och jag är säker på att du kan ha ett eller två trick i rockärmen också. I så fall inbjuder jag dig att dela dem.

För att dela med dig av din kunskap är i princip att ge tillbaka till världen, vilket betyder att du kan börja höja din vibration just nu.

Eller så kan du köpa ett set Dankers Sound Bowls™ om jag någonsin kommer på dem.


Mitt nyhetsbrev varje vecka är en bra källa för ökade vibrationer också. Registrera dig så får du också en gratis guide om hur du utökar din WordPress-publik!

liknande inlägg

Leave a Reply