Hur man omförhandlar en deadline för frilansskrivning

2
Hur man omförhandlar en deadline för frilansskrivning

Om du stannar kvar i frilansbranschen tillräckligt länge, måste du så småningom omförhandla en deadline med din redaktör.

Oavsett om du är frilansskribent eller bokförfattare eller om du arbetar för någon annan, är det dåligt att missa en deadline. Jag är stolt över att hålla eller överträffa deadlines, och jag använder det som ett utmärkt försäljningsargument för att få frilansande skrivprojekt.

Men livet händer. Du kan komma för sent av olika anledningar: sjukdom, nödsituationer i familjen, underskattning av tiden det tar att slutföra projektet, dålig tidshantering, förhalning, och i min berättelse här – ta mig an för många projekt i kombination med en klients skiftande schema.

Varför jag missade min deadline för frilansskrivning

Som många av er vet är min huvudsakliga frilansskrivande nisch att skriva tillägg till läroböcker på college – föreläsningsöversikter, testfrågor, studentstudieguider och liknande.

För ett tag sedan fick jag en välbetald och mycket intressant frilansskrivaruppgift för en ideell organisation som skapade en instruktionsguide. Jag tillhandahöll testfrågor, en lärarhandbok och nyckelbegrepp.

Nu här är affären: de skapade guiden kapitel för kapitel, och sedan gjorde jag mitt för varje nytt avslutat kapitel.

Problemet: de hamnade efter med publiceringsschemat, och eftersom jag inte visste när jag skulle få mer material från dem, tackade jag ja till andra projekt – och så plötsligt var de redo med flera nya kapitel på en gång. Det som redan var ett mycket hektiskt arbetsschema började se riktigt svårt ut.

Vad ska man göra?

Omförhandla en deadline för frilansskrivning: Du måste fråga

Vi hade en uppsättning deadlines redan utarbetade, men jag hade gått med på det när jag trodde att jag skulle få de nya kapitlen tidigare när jag hade mer tid att arbeta med dem.

Så jag ringde min kontakt på organisationen för att förklara min situation. Innan jag kunde börja bad hon mig om ursäkt för förseningarna med att få mig materialet och frågade hur hon kunde ta emot mig. Jag frågade sedan om vi kunde omförhandla tidsfristerna och när hon behövde allt arbete slutfört. Därifrån skapade vi ett nytt schema, ett som sträckte ut arbetet över en längre period och fungerade bra för oss båda.

Wow! Du har hört talesättet “Be om vad du vill ha”? Det var rätt tid och rätt situation för att göra just det.

Dela dina berättelser om att omförhandla frilansande deadlines för skrivande

Hur har du hanterat omförhandling av deadlines? Vad är ditt bästa råd? Din värsta skräckhistoria?

liknande inlägg

Leave a Reply