Hur mitt misslyckade 2022 kommer att bidra till att förbättra mitt 2023

3
Hur mitt misslyckade 2022 kommer att bidra till att förbättra mitt 2023

Detta är det. Ännu ett år har passerat, vilket betyder att det är dags för inläggen om nyårslöften.

Jag tänkte vara med på det roliga, men sedan insåg jag hur mycket jag ännu inte har uppnått för 2022. Så till mitt sista inlägg för i år tänkte jag att jag skulle reflektera över mina brister istället för mina förhoppningar och drömmar.

För som Sokrates sa, ett outforskat liv är inte värt att leva. Så låt oss undersöka min och vi ska se om jag kan hosta upp några lektioner om hur man får ut det mesta av 2023.

1. Skriver varje dag

Jag skrev nästan varje dag 2022, så jag kan lika gärna kalla mig Stephen King och kalla det ett år, har jag rätt?

Det finns bara ett problem: jag producerade ingenting värt.

Visst, om du räknar ihop mina ord, kommer det förmodligen att finnas i två rejäla romaner. Men alla mina ansträngningar var i bästa fall spridda – ett par tusen i ett slumpmässigt första kapitel, en bra bit in i bloggen och en massa andra noveller som jag hade skapat för slumpmässiga bidrag.

Jag skrev mycket, men några av de orden har någonsin sett dagens ljus. Det är som att jag övar mina frikast utan att någonsin trampa på basketplanen.

För att använda en halvdålig analogi, jag har solen (mina idéer) och förstoringsglaset (mina timmar), men jag kombinerar dem inte för att starta en eld, och det är där jag susar ut (heh).

Så ja, även om jag skulle säga att jag höll mig trogen mot mina skrivmål, ska jag också erkänna att jag inte precis dök upp med en bra uppföljning.

Plan för 2023: Jag går tillbaka till grunderna. Börja smått och ta projekt ett i taget.

2. Utmärka sig i kondition

Det senaste året har varit enormt för min kondition, eftersom jag har hamnat i en vardaglig träningsrutin. Det, i kombination med återöppningen av BJJ-gym, har gjort det starkaste jag någonsin varit under mina 40 år.

Jag har också anammat mantrat “stimulera, inte förinta” och det har bara stimulerat min kondition. Nackdelen? Jag följer inget specifikt program och kan inte säga om jag förbättras i någon av mina fysiska sysselsättningar.

Till exempel har jag förblivit ett blått bälte i BJJ trots att jag varit i sporten i sju år nu (de flesta skulle åtminstone vara ett lila bälte), jag kan inte lyfta tungt eftersom jag inte lyfter tillräckligt, och jag kan springer inte långt eftersom jag aldrig riktigt pressar mig själv.

Jag börjar märka ett tema här, och det börjar med ett ‘L’ och slutar med ‘ack of focus’.

Plan för 2023: Jag ska välja en rutin eller en ankaraktivitet att bli bra på, till exempel ett skivstångsprogram eller mina grappling sysselsättningar.

3. Att växa bloggen

Enligt Wayback Machine har jag fått 2 000 nya följare under 2022. Och eftersom du läser detta nu tänker jag ta den här tiden för att tacka dig för att du var med på resan.

Men detta förändrar inte det faktum att bloggen bara är ett passionsprojekt, och det är inte något som direkt bidrar till min författarkarriär.

Ändå går nästan all min tid till att underhålla sidan. Det är den perfekta illustrationen av 80/20-regeln, bara jag gör 80% av arbetet för 20% av det som bidrar till mina livsmål.

Därmed inte sagt att jag ska sluta blogga. Det är bara det att jag måste prioritera vad “riktigt” skrivande betyder för mig.

Plan för 2023: Dags att fokusera mindre på administratörsuppgifter, även om det innebär en minskning av trafiken.

4. Inte skaffa vänner

När det gäller introversion tror jag att jag hamnar ganska lågt på skalan. Faktum är att om du bad mig att inte se en annan själ på hela året, skulle jag förmodligen kunna det. Föga överraskande kunde jag räkna på en hand hur många gånger jag uppfyllde mina sociala skyldigheter för 2022.

Det kom dock till en kostnad. Jag kände att varje gång jag gick ut försämrades mina talförmågor mer än förra gången jag hade vågat mig utomhus. Jag kan inte ens småprata nu utan att känna mig som en Nokia 3210 i en iPhone-värld.

Om jag skulle lyfta fram mitt värsta område i livet för 2022, så skulle detta vara det, vid sidan av min brist på ekonomisk tillväxt.

Jag tänker inte låtsas som om eremit-ing är coolt och allt, för ingen människa är en ö. Och nu när jag tänker på det hade alla de bästa möjligheterna i mitt liv kommit genom mun till mun. Vänner. Vänners vänner. Gillningen.

Bara en gång fick jag ett jobb på min blogg. Och även det blev kortvarigt. Det är därför jag hoppas kunna ta mitt liv offline 2023 och leva lite.

Plan för 2023: Ge tillbaka till världen det jag önskar att jag hade mer av. Intressera.

5. Att ta tid för givet

Som tidigare nämnt är vi här vid ännu ett slutet av året. Och för dig kan det betyda hopp. Men för mig lyfter det bara fram ytterligare ett år av blandade prioriteringar och ljummet utförande.

Jag hade 365 dagar på mig att få ut det mesta av, och ändå lyckades jag stanna på plats, utan att känna mig annorlunda än jag hade sedan början av året.

Jag skyller på min bristande tacksamhet och planering för det. För när du har dålig planering, tenderar dina dagar att följa efter. Vilket leder till månader och år av bara drift.

Utan en ordentlig riktning var det så lätt för mig att slösa bort varje ficka av fritid. Det mesta av den tiden ägnades åt lättsinne som inte bidrog till mitt liv, som att bläddra igenom sociala medier eller se en annan repris av Vänner.

Jag känner att jag lätt hade kunnat undvika det här problemet om jag hade fått mina livsmål uppsatta framför mig mycket genomförbara uppgifter tydligt listade på papper.

Plan för 2023: Släng mina hobby-samlande tendenser och fokusera på att göra mindre, men bättre.

Bli bättre på att sätta upp mål

Tack vare mitt mindre än idealiska 2022 har jag lärt mig att korrekt målsättning involverar några särskilda punkter.

a. Var specifik. Mina mål behöver inte bara vara detaljerade (t.ex. avsluta roman nummer två, minst 80 000 ord, inom tre månader), utan det bör även mina uppgifter (skriva 900 ord om dagen) specifikt för roman nummer två).

b. Förbättra på de goda sakerna. Jag gör redan ett par saker rätt, så det lönar sig att bygga vidare på de saker som fungerar för mig. Alla mina vinster borde förbättras ytterligare så att fördelarna fortsätter att snöa in.

c. Vet mina brister. Det är okej att misslyckas eller slappna av. Jag är trots allt mänsklig. Men jag bör alltid notera anledningarna till det. Detta kommer att hindra mig från att upprepa samma misstag och slösa bort ytterligare ett år.

Det viktigaste är att jag ska komma ihåg det Jag kan inte göra allt. Jag kan inte utöka bloggen samtidigt som jag behåller en anständig produktion för romanen. Och jag kan inte lyfta vikter utan att offra BJJ-tid. Att veta detta kommer att tillåta mig att fatta de bästa besluten baserat på min begränsade dagliga energi.

Sista ordet

Bara för att jag skriver, tränar och lär mig varje dag betyder det inte att jag går framåt mot mina livsmål.

Det outredda livet är inte värt att leva, säger de? Jag säger att det undersökta livet inte agerat det är det största slöseriet.

Så ja. Det är allt jag har för idag. Njut av resten av 2022 och ha ett gott nytt år!


Börja din 2023 rätt genom att gå med i nyhetsbrevet och få exklusivt innehåll som du inte hittar någon annanstans på sajten. Du får också en gratis guide om hur du utökar din WordPress-publik, gratis! Nämnde jag att det är gratis?

liknande inlägg

Leave a Reply