Två skäl att skriva om avgångar

2
Två skäl att skriva om avgångar

Oavsett om du åker på semester eller jobb i en ny stad, kan avgångar vara stressande, spännande och konfliktfyllda. Använd den här uppmaningen för att ombilda en avgång idag i din skrivtid.

Jag har arbetat med att skapa mer känslomässiga scener, och när jag granskade några gamla tidskrifter, snubblade jag över ett inlägg om hur vi alltid lämnar. Dagar senare dök den frasen upp i mitt sinne. Jag startade en lista över avgångar och hittade snabbt tillräckligt med känslomässigt material för fler scener än jag hinner skriva.

Två skäl att skriva om avgångar

Jag tror att det finns två egenskaper med varje avvikelse som gör dem bra att skriva. Se om du håller med och prova den här prompten med mig idag!

1. Avgångar kräver åtgärder

När jag gjorde min lista började jag med de stora avgångarna. Min familj flyttar ofta på grund av min mans jobb, och vi har råkat ut för mycket mer sorgfyllda avgångar än jag bryr mig om att räkna.

Men vi har också sprungit iväg på roliga resor, lämnat tråkiga fester och blivit evakuerade mitt i natten när en skogsbrand bröt för nära vårt hus. Varje upplevelse krävde handling, ett måste för övertygande fiktion.

Tänk på hur en avgång kräver en karaktär att agera. Semesterfirare måste packa, planera och gå ombord på tåget eller flyget. En make som lämnar ett förhållande gör en rad val följt av handling. En tjuv som flyr från en plats för sitt brott kräver olika åtgärder.

Om karaktärer har fastnat, få dem att lämna sitt status quo-liv och se vad som händer.

2. Avgångar håller känslor

Avgångar är också fulla av känslor. Jag har precis läst klart Lori Gottliebs bok Du kanske borde prata med någon, och i den planerar en av hennes patienter den mest anmärkningsvärda begravningen för sig själv. Det påminde mig om den inneboende spänningen i avgångar – hur de kan hålla både hopp och sorg på samma gång.

I skrift är det lätt att tilldela en känsla till en scen, när det ofta händer mycket mer under ytan.

Även den lyckligaste av avgångar kan vara fulla av känslor. Jag har suttit på en flygplats och förberett mig för att gå ombord på vad som borde vara en avkopplande semester medan jag är bunden i knutar på insidan på grund av skuldkänslor eller något som känns oavslutat hemma. Avgångar är en möjlighet att omfamna och förmedla en rad känslor.

Se om du kan tilldela mer än en känsla till varje avgång på din lista.

Var kommer dina karaktärer att ta vägen?

Vilka avgångar har du upplevt nyligen? Vilka avgångar sticker ut i ditt minne som viktiga händelser i ditt liv? Vilka avvikelser kan förekomma i dina berättelser? Ta dig tid att göra en lista.

Nu när du har en lista kan vilken som helst av dem byggas in i en scen som hjälper dig att träna action och känslor. Ge det ett försök!

Varför tror du att avgångar är så kraftfulla berättelser? Vilka är dina favoritavgångsscener i böcker, tv eller film? Låt oss veta in kommentarerna.

ÖVA

Välj en avvikelse från din lista och skriv en scen om det. Fundera på vilken känsla som kan förväntas i den scenen. Sedan komplicera det med ytterligare en känsla eller två.

Ta femton minuter att skriva. När du är klar, dela din övning i övningsrutan nedan och lämna feedback till några författare.

Ange din praktik här:


liknande inlägg

Leave a Reply